Onze Grondstoffen

De kwaliteit van etenswaren wordt hoofdzakelijk bepaald door de gebruikte ingrediënten, of u nu zelf een taart bakt of, zoals wij, op grote schaal pinda’s en cashewnotenproducten produceert. Onze producten vergen zo min mogelijk toevoegingen en daarom is het uiterst belangrijk om alleen de beste gradaties pinda’s en cashewnoten te gebruiken. Daarom importeren wij onze producten alleen uit regio’s, die zich reeds bewezen hebben op het gebied van kwaliteit. Dit neemt niet weg dat wij beseffen dat nieuwe regio’s ook een kans moeten krijgen om hun productie naar een goed niveau te brengen. Wij houden opkomende regio’s dan ook constant in de gaten, zodat wij – zodra deze gebieden op het door ons gewenste niveau zijn – onze klanten nieuwe opties kunnen bieden.

In de aankoop van onze grondstoffen hanteren wij drie vuistregels:

Swartberg werkt alleen met betrouwbare leveranciers

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste aspecten die wij van onze leveranciers verwachten. Hierbij kijken wij niet alleen naar zaken op het gebied van kwaliteit maar bijvoorbeeld ook naar de aanlevering van producten en de financiële stabiliteit van de leverancier in kwestie. Afspraak is afspraak bij Swartberg en wij verwachten dezelfde instelling van onze partners. Daarom werken wij met een selecte groep leveranciers die zich op dit gebied ruimschoots bewezen hebben.

Swartberg werkt alleen met leveranciers die beschikken over een kwalitatief hoogwaardig productieproces

Wij nemen alleen grondstoffen af van partners die een goed en modern productiepark tot hun beschikking als ook hun processen goed op orde hebben. Wij bezoeken leveranciers dan ook regelmatig om met onze eigen ogen vast te stellen of zij aan onze eisen voldoen.

Certificering

Swartberg beschikt over alle gangbare certificeringen en wij verwachten dit ook van onze leveranciers. Over het algemeen doen wij alleen zaken met partijen die minimaal BRC/IFS of vergelijkbaar hebben. Wanneer dit door markomstandigheden/structuur niet mogelijk is, beoordelen we hen op andere vlakken, direct of via onze partners.

Terug