Onze historie in een notendop

In het voorjaar van 1905 richtten de Rotterdamse broers Piet, Cornelis en Dirk Kok hun eigen onderneming op. Het bedrijf bestond oorspronkelijk uit diverse levensmiddelenwinkels, die hun eigen gebrande koffie, pinda’s en later ook pindakaas aan de man brachten. Ruim honderd jaar later refereert ons eigen merk PCD aan Piet, Cornelis en Dirk, de voornamen van de grondleggers van ons bedrijf.

 

In de loop der tijd kwam het zwaartepunt van de activiteiten steeds meer op de verwerking van koffie en grondnoten te liggen. De winkels werden uiteindelijk verkocht aan supermarktketen Spar. De gebroeders Kok concentreerden zich daarna volledig op de productie van koffie, pinda’s en pindakaas.

 

In 1964 nam de heer B. Swartberg het bedrijf over, waarna alle onderdelen van het bedrijf werden gecentraliseerd op de huidige locatie. Deze centralisatie was het startschot van een indrukwekkende groei. Een groei die werd voortgezet toen in 1978 ingenieur R. Levi toetrad tot het bedrijf. In 1988 namen hij en zijn vrouw K. Swartberg de onderneming over. De heer Levi’s in de Verenigde Staten opgedane kennis en expertise op het gebied van processing en noten zorgden ervoor dat Swartberg uit kon groeien tot de hedendaagse specialist op het gebied van pindakaas, pinda’s en cashewnoten.

 

Met het aantreden van Michael Levi als directeur/aandeelhouder in januari 2017 maakte de derde generatie van de familie Levi/Swartberg zijn intrede in het bedrijf. Michael’s missie? Het succes van zijn ouders en grootouders uitbouwen door Swartberg op alle vlakken naar een hoger niveau te brengen, zodat hij – als de tijd daar is – het stokje door kan geven aan de volgende generatie.

Terug